Pubs en kastelen in Kent

Als u benieuwd bent naar het echte en typische Engeland, overweeg dan eens de driedaagse reis naar Kent met Begonia Tours. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige Engelse platteland, de typische pubs en bekijkt u de prachtigste kastelen. U reist samen met een groep per luxe autocar en alle activiteiten zijn tot in de puntjes geregeld. Op deze manier zult u een zeer complete reis tegemoet gaan. In dit artikel leest u meer over de reis en de planning.

Kent
© Begoniatours.be

De reis en bestemming
U begint de reis vanaf een gezamenlijke opstapplaats, waarna de autocar u naar Calais rijdt voor de overtocht naar Dover met de ferry. De autocar beschikt over een toilet, dvd-speler en airconditioning. Eenmaal aangekomen in Dover, begint het programma direct. Pas aan het eind van de dag bereikt u het hotel in Sittingbourne. U verblijft in het Holiday Inn, gelegen middenin het Engelse platteland. Vanuit hier bereikt u met de autocar gemakkelijk steden als Canterbury en Rochester. Het hotel is heel stijlvol waarbij historische en moderne elementen worden gecombineerd. In het restaurant kunt u genieten van gerechten uit de Italiaanse en mediterraanse keuken. In het hotel kunt u gebruik maken van een bar, lounge, fitness, wasserij en wifi. De kamers zijn modern en volledig ingericht. U verblijft hier op basis van halfpension. Zowel de overtocht per ferry, als het vervoer per autocar en het verblijf in het hotel zitten bij de prijs van de reis inbegrepen. De begeleiding is Nederlandstalig. Houd er rekening mee dat de klok in Engeland 1 uur achteruit gaat en u betaalt met de Britse pond.

Kent
© Begoniatours.be

De activiteiten
Nadat u in Dover aankomt, rijdt de autocar eerst naar Rye via een mooie kustweg langs Hythe en New Romney. In dit stadje komt u helemaal in Engelse sferen door de steile straatjes, witte huisjes en typische pubs. Middenin het centrum staat de indrukwekkende Normandische kerk St. Mary. U brengt onder andere een bezoek aan Mermaid Street. Deze steile en pittoreske straat heeft aan weerszijden allerlei oude huisjes met vreemde namen. Na de lunch is er een bezoek aan de beroemde kasteeltuinen van Sissinghurst. Nadien bereikt u het hotel in Sittingbourne waar u ook en diner krijgt.
Op dag twee staan er veel interessante activiteiten op het programma. Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan het 14e-eeuwse landhuis Ightham More, dat in een vallei bij Sevenoaks ligt. Dit middeleeuwse landhuis is omwald en heeft meer dan 70 kamers. Elk van de kamers heeft een schat aan voorwerpen die door de eeuwen heen verzameld zijn. Binnen zijn onder andere de bibliotheek, de Great Hall, de crypte en de dienstvertrekken te bewonderen. Op de binnenplaats staat zelfs een Victoriaans hondenhok. U luncht vervolgens in Royal Tunbridge Wells, een kuuroord uit de 17e eeuw, waarna er een wandeling door het centrum wordt gemaakt. Nadien neemt u een kijkje in de tuinen en vertrekken van Penshurst Palace.
Op de laatste dag brengt u, voordat u de oversteek terug naar België maakt, een bezoek aan Rochester. Dit is de stad van Charles Dickens. U maakt hier een wandeling langs alle woningen en herkenningspunten uit zijn verhalen. Ook bezoekt u de kathedraal, die de één na oudste van Engeland is. Na de lunch heeft u nog wat vrije tijd om de stad verder te ontdekken. Hierna wordt u naar Dover gereden voor de terugvaart naar huis.

Bekijk alle busreizen