Adembenemende landschappen in Noord-Yorkshire

Noord-Yorkshire is één van de mooiste gebieden van Engeland. Met drie natuurparken, een indrukwekkende kustlijn, adembenemende landschappen en veel culturele en historische plekken hoef je je er tijdens een vakantie geen moment te vervelen. Diederik Reizen biedt een vijfdaagse reis aan naar Noord-Yorkshire, waarbij veel leuke activiteiten gepland staan en u overnacht in een comfortabel hotel. Lees verder voor alle details.

Yorkshire
© Diederikreizen.be

De reis
Deze reis van Diederik Reizen begint u samen met een groep medereizigers vanuit België. Per luxe autocar, die beschikt over een dvd-speler, toilet, bar en airconditioning, rijdt u via Gent en Jabbeke naar Calais. Hier maakt u een overtocht met de ferry naar Dover. Over de Engelse snelwegen rijdt u om Londen heen naar Yorkshire. De activiteiten van de reis beginnen direct, want op weg naar de eindbestemming en het hotel, stopt u eerst in Cambridge. Deze stad is natuurlijk bekend om de beroemde universiteit, waar bijvoorbeeld Isaac Newton en prins Charles hebben gestudeerd. Na dit bezoek rijdt u door naar eindbestemming Skipton, waar uw hotel zich bevindt. Bij de prijs voor de reis zitten, naast de overtocht met de ferry en het vervoer per autocar, nog een aantal andere dingen inbegrepen, zoals een bezoek aan het Ripley Castle, Skipton Castle, Lancaster Castle en een boottocht en stoomtreinreis van Embsay en Bolton Abbey.

De bestemming
In Skipton verblijft u in het driesterrenhotel Rendez-Vous. Dit hotel ligt aan de rand van de stad, in de Yorkshire Dales. Het wordt beheerd door een familie en heeft een prachtig restaurant. U verblijft hier op basis van halfpension, dus in het restaurant zult u ontbijten en dineren. Er zijn hier verschillende faciliteiten zoals een binnenzwembad en vanuit het hotel is er een indrukwekkend uitzicht op het Leeds-en-Liverpoolkanaal. De tweepersoonskamers beschikken over alle standaard benodigdheden, zoals een eigen badkamer, televisie, waterkoker en koffiezetapparaat. Als u een éénpersoonskamer wilt, is dat tegen extra betaling mogelijk.

Yorkshire
© Commons.wikimedia.org

De activiteiten
Na het ontbijt op dag twee brengt u een bezoek aan de stad Skipton en neemt u een kijkje in het indrukwekkende kasteel uit het jaar 1090. Na de lunch staat er een boottocht op het programma over het Leeds-en-Liverpoolkanaal. Tijdens de tocht wordt u getrakteerd op een echte Engelse Afternoon Tea. Op dag drie is de stad Ripley aan de beurt. Hier ontdekt u meer dan 700 jaar geschiedenis tijdens een exclusieve rondleiding in het kasteel. Ook een wandeling door de tuinen mag daarbij niet ontbreken. Na de lunch gaat u aan boord bij de Embsay en Bolton Abbey Steam Railway. U vertrekt in een vintage stoomlocomotief vanaf Bolton Abbey en onderweg kunt u genieten van het mooie uitzicht over de landschappen van Yorkshire. Op dag vier gaat u naar Lancaster, waar u wederom het kasteel bezoekt. Lancaster is beroemd om de kaas, Hotpot en het Forest of Bowland. Na de lunch bezoekt u Levens Hall and Gardens. Hier vindt u meer dan 100 gesnoeide struiken in verschillende vormen. Het is net alsof u zich bij Alice in Wonderland bevindt. Op dag vijf, de dag van vertrek, rijdt u eerst naar Leeds waar u het centrum bezoekt. Hier vindt u de moderne kant van Yorkshire, met winkelcentra en leuke boetiekjes. Na afloop rijdt u naar Dover waar u de overtocht met de ferry naar Calais maakt. Hierna wordt u afgezet op de opstapplaats.

Bekijk alle busreizen