Op vakantie naar de prachtige tuinen van East Anglia

East Anglia is de oude naam voor een gebied dat bestaat uit de huidige graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. Dit gebied staat vooral bekend om zijn prachtige tuinen en zijn typische Engelse sfeer. Overal in het vlakke land van East Anglia tref je fraaie oude steden en schilderachtige dorpjes met gepleisterde vakwerkhuizen aan. In dit hele gebied zijn ook veel mooie kerkjes en schitterende kathedralen te vinden, die zeer de moeite waard zijn voor een bezoekje. Behalve om zijn steden en tuinen is East Anglia ook bekend om kunst en cultuur. Er zijn verschillende musea te bezoeken waar de kunstwerken van beroemde landschapsschilders uit vroeger tijden worden getoond. East Anglia heeft tevens een lange kustlijn met mooie stranden en badplaatsen waar ouderwets strandvertier nog de boventoon voert. Kortom, East Anglia is een verrassende, maar bij veel mensen nog vrij onbekende, bestemming voor een heerlijke vakantie, die u via Diederik Reizen kan boeken.

East Anglia
© Diederikreizen.be

De tuinen van East Anglia

De tuinen van East Anglia behoren tot de mooiste tuinen van Groot-Brittannië. Bekend zijn de collegetuinen en de botanische tuin van de beroemde universiteit van Cambridge. Veel van de historische huizen die East Anglia rijk is, hebben een prachtig aangelegde tuin, die vaak voor het publiek geopend is. Het is dan ook niet verrassend dat ook de koningin van Groot-Brittannië in dit gebied een buitenverblijf, Sandringham Estate, bezit met een zeer fraaie tuin. Zowel de statige gebouwen als de fraaie tuinen van East Anglia zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Kerken en kathedralen van East Anglia

In East Anglia treft u naast veel historische gebouwen ook de grootste verzameling middeleeuwse kathedralen van heel Groot-Brittannië aan. In de vrijwel allemaal oude steden in dit gebied zijn enorme kathedralen te vinden, zoals bijvoorbeeld de Norwich Cathedral in Norfolk of St. Albans Cathedral in Herfordshire. Behalve een bezoek aan een van deze grote kathedralen is een bezoek aan de kleinere kerkjes in een van de pittoreske dorpjes van East Anglia ook zeer aan te bevelen.

Cromer
© Pixabay.com

Kunst en cultuur in East Anglia

Het mooie landschap in combinatie met het bijzondere licht van East Anglia hebben altijd een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars, zoals de beroemde schilder John Constable, die er zijn romantische rivierlandschappen schilderde. In het Castle Museum in Norwich kunt u kunstwerken bekijken van diverse landschapsschilders, die hun inspiratie in East Anglia opdeden.

Aan het strand in East Anglia

East Anglia kent diverse badplaatsen, zoals Cromer, Great Yarmouth en Southend-on-Sea, waar u zelfs nog een ouderwetse pier kunt vinden om over te flaneren. Behalve mooie stranden zijn er voor de echte feestgangers aan de kust genoeg nachtclubs, theaters, bioscopen en casino’s. In de badplaats Cromer kunt u een hapje van de beroemde Cromer Crab proeven in een van de vele restaurants.

De natuur in East Anglia

Behalve schitterende tuinen bezit East Anglia ook wonderschone natuur zoals het bekende nationale park The Broads, dat opvallend veel op het vlakke Nederland lijkt en waar u zelfs windmolens zult aantreffen. Het is mogelijk om The Broads te verkennen via een ontspannen trip met een rondvaartboot.

Bekijk alle busreizen