Waarom een bezoekje aan Praag brengen méér dan de moeite waard is

Praag is een goede geconserveerde middeleeuwse stad met een rijke historische geschiedenis, talrijke uitgestrekte parken, een bruisend nachtleven zoals in Parijs of Las Vegas en een vleugje romantiek. Er is zoveel te doen en te zien in Praag dat u geen tekort hebt aan dingen om uit te kiezen. Diederik Reizen tekende een vierdaagse trip naar de gouden stad aan de Moldau uit waarbij de verveling nooit zal toeslaan. Vijf redenen waarom u niet uitgekeken geraakt op deze stad.

© pixabay.com

Praag is een architecturaal pareltje

Kathedralen in gotische stijl, barokke paleizen omrand door weidse tuinen, romaanse kapellen, statige art niveau gebouwen en onovertroffen kubistische architectuur maken van Praag een plek zonder weerga in de wereld. U hoeft geen expert te zijn om de individuele artistieke stijlen van architectuur naar waarde in te schatten. De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Tyn, het paleis van Wallenstein, de rotonde van Sint-Martin en het majestueuze stadhuis zal altijd in uw geheugen gegrift blijven.

Muzikale hoogstandjes van klassiek tot moderne pop

Op muzikaal vlak kan Praag zowel muziekliefhebbers van klassieke muziek als fans van rock, pop en elk ander muziekgenre bekoren. Hoewel u kunt genieten van klassieke muziek in het Rudolfinum, het stadhuis of in één van de kerken in Praag. Geen enkele fan van dansmuziek mag een bezoek aan de beroemde muziekclubs van Praag missen. Een populaire toeristische bestemming in het uitgaansleven is de vier verdiepingen tellende muziektempel Karlovy Lazne, waar elke verdieping is gewijd aan een ander muzikaal genre.

De Moldau is de ziel van de stad met de Karelsbrug

Weinig steden kunnen beweren zo een schilderachtige rivier te hebben als de Modau. Alleen al in Praag wordt de Moldau door méér dan dertig bruggen en voetgangersbruggen overdekt. Elke dag glijden roei- en stoomboten of waterfietsen door het water. Het is zonder meer de ziel van de stad en wordt perfect aangevuld door de middeleeuwse Karelsbrug met de barokke beelden. En net zoals de Karelsbrug een onlosmakelijk onderdeel is van het panorama van de Praagse Burcht, is het silhouet van de spoorbrug verbonden met het panoramisch uitzicht op Vysehrad.

© pixabay.com

Tuinen en parken zijn de grootste schatten van Praag

De geschiedkundige tuinen en parken zijn echt enkele van de grootste schatten van Praag. Er zijn er meer dan tweehonderd. De oudste van hen dateert uit de middeleeuwen en meestal bieden ze een adembenemend uitzicht op de stad. Een bezoek aan de paleistuinen onder de Praagse Burcht, de Petrin Hill- of Wallenstein-tuinen is een must om te doen.

Praag biedt talloze activiteiten voor gezinnen met kinderen

De dierentuin van Praag wordt beschouwd als één van de mooiste dierentuinen ter wereld. Vooral de jongens kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Technisch Museum in Letna. Stoomlocomotieven en voorgangers van hedendaagse auto’s, de eerste bromfietsen en vliegtuigen vormen het decor van een permanente tentoonstelling. Diederik Reizen zorgt ervoor dat het hele gezin kan genieten van Praag. Van het rijden op een historische tram of een bezoek brengen aan het observatie dek van de tv-toren Zizkov. Uw kinderen zullen wellicht ook niet klagen als u ze naar een patisserie brengt. Patisserieshop U Knoflicku in Ujezd of cakes die dagelijks vers worden gemaakt in de legendarische Mysak-cakewinkel in de Vodickova-straat zullen zelfs ook voor u een zoete beloning zijn.

Bekijk alle busreizen