5-daagse reis naar indrukwekkend Zuidoost-Engeland

Als u op zoek bent naar een leuke volgende vakantie, dan kan het zijn dat u graag eens een ander gedeelte van Europa wilt bezoeken. Als u daarnaast houdt van groepsreizen met een luxe autocar, waarbij alles voor de reis geregeld is en u ook andere mensen wilt leren kennen, dan zijn de groepsreizen van Diederik Reizen een goed idee. U kunt nu kiezen voor de reis ‘5 dagen South Downs’, een rondreis door Zuidoost-Engeland. Tijdens deze reis kunt u genieten van het landschap gelegen tussen Londen en de Engelse zuidkust. Lees snel verder als u wilt weten waar de reis precies heen gaat en welke interessante activiteiten er gepland staan.

South Downs
© Diederikreizen.be

De route

Via Gent en Duinkerke vertrekt u met Diederik Reizen per luxe autocar om via Calais een bijzondere overtocht te maken met de ferry. De ferry brengt u naar Dover, waarna de reis zich voortzet richting Hastings. Onderweg kunt u genieten van het landschap en bijvoorbeeld de indrukwekkende krijtrotsen van 162 meter bekijken bij het plaatsje Beachy Head. Ook maakt u een korte stop bij vuurtoren Belle Tout Lighthouse uit het jaar 1832. Hierna begint het laatste gedeelte van de reis naar eindbestemming Arundel.

Bestemming en hotel

In Arundel bevindt zich het viersterrenhotel Hilton Avisford Park, waar u de beschikking heeft over tweepersoonskamers. Als u liever een éénpersoonskamer wilt, is dat ook mogelijk. Het hotel is een prachtig herenhuis, gelegen in een park van 36 hectare. Er is een fitnessruimte, golfbaan en een tennisbaan. Ook kunt u gebruik maken van het binnenzwembad en bij goed weer ook van het buitenzwembad. Tevens is er een sauna en heeft u op uw kamer de mogelijkheid om thee en koffie te zetten. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een typisch Engels kopje thee en kunt u rekenen op half pension tijdens uw verblijf.

Barbican Gatewerd Verenigd Koninkrijk
© Commons.wikimedia.org

Het programma van de reis

Op dag 2 van de reis bezoekt u het plaatsje Bramber, waar zich St. Mary’s House & Gardens bevindt. Dit is een prachtig herenhuis uit de 15e eeuw in cottage-stijl. Het bezoek aan deze historische plek zit bij uw reis inbegrepen. De tuin van 5 hectare met prehistorische bomen, een rozentuin en een terracotta tuin is zeer indrukwekkend. Hierna rijdt u terug met de autocar naar Arundel, waar een bezoek aan het Arundel Castle gepland staat. Dit kasteel is het één na grootste kasteel van Engeland en wordt nog steeds bewoond. Het inkomgeld en de bezichtiging van dit kasteel zijn bij uw reis inbegrepen. Op dag 3 staat er een bezoek aan een ander kasteel op het programma. Het Lewes Castle is bijna 1000 jaar oud en vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over Sussex. Op dag 4 bezoekt u Bluebell Railway, een historische spoorlijn met een collectie van bijzondere rijtuigen. In de middag rijdt u door naar Borde Hill Garden, een van de indrukwekkendste tuinen van Engeland. Op de laatste dag van de vakantie verlaat u het plaatsje Arundel, waarna u een wandeling maakt door het bos dat auteur Christopher Robin Milne heeft geïnspireerd tot het schrijven over de avonturen van Winnie de Pooh. Na afloop brengt de autocar u terug naar Dover voor de oversteek naar Calais, waarna u weer naar uw opstapplaats wordt gebracht om naar huis te gaan. 

Bekijk alle busreizen