Vijf redenen om met de bus op vakantie te gaan

Reizen met de auto is vandaag de dag nog steeds ontzettend populair. Vooral voor bestemmingen binnen Europa lijkt het het perfecte vervoersmiddel. Toch is een reis met de bus nog comfortabeler dan op vakantie gaan met de auto. Naast de milieuvriendelijkheid van de bus zijn er nog veel meer redenen waarom je eigenlijk dit vervoersmiddel zou moeten kiezen voor je volgende vakantie.

©commons.wikimedia.org

1. Een voordelige reis
Het grote voordeel waarom busreizen nooit zijn gestopt is de spotgoedkope prijs van dit vervoersmiddel. Een kaartje voor de bus kan zomaar een kwart zijn van de prijs voor een vliegticket en in vergelijking met de kosten voor je eigen auto ben je ook goedkoper uit. Tijdens een busreis ben je niet verantwoordelijk voor het onderhoud, het tanken van benzine en andere extra kosten die je bij een autoreis wel hebt. Daarom is de bus het ideale vervoersmiddel voor iedereen die op zoek is naar een budgetreis. Dan heb je meteen meer geld om uit te geven aan leuke dingen tijdens je reis!

2. Ontspannen op vakantie
Een vakantie is de tijd om te ontspannen en weer tot rust te komen na een lang jaar op het werk of op school. Het relaxen begint voor veel mensen pas bij aankomst op de plek van bestemming, maar dat hoeft niet zo te zijn. Tijdens een busreis krijg je de kans om onderuit te zitten, te genieten van de uitzichten en zelfs te slapen tijdens het reizen. In een auto moet je de hele tijd alert zijn, dus de mogelijkheid om de hele reis te ontspannen is voor veel mensen het grote voordeel van een vakantie met de bus.

3. Nieuwe mensen om je heen
Wie houdt van het leren kennen van nieuwe mensen is tijdens een busreis helemaal in zijn element. De bus zit vol met allerlei verschillende reizigers die ieder een eigen achtergrond en persoonlijkheid hebben. Tijdens de reis kun je een praatje maken met al je medereizigers en zo onverwachte nieuwe vrienden maken. Dat maakt de busreis ideaal voor iedereen die graag sociaal bezig is.

4. Opstappen waar jij wilt
Ben je gewend om naar het vliegveld te rijden voordat je aan je reis kan beginnen? Vaak moet je uren in de auto of taxi zitten voordat je eindelijk op het vliegtuig kan stappen. Busreizen starten meestal op ontzettend veel plaatsen. Door de verschillende opstapplekken in het hele land hoef je nooit lang te wachten voordat de reis kan beginnen.

5. Meteen op de plaats van bestemming
Er gaat niets boven reizen met zo min mogelijk geregel en stress. Dat maakt de busreis ideaal, want na een lange rit hoef je geen taxi te regelen naar je verblijfplaats. De bus zet je gewoon voor de deur van je accommodatie af, zodat je meteen verder kunt met het genieten van je tijd op vakantie. Zodra je uitstapt is de vakantie echt begonnen!

Bekijk alle busreizen