Een heerlijke 5-daagse stedentrip naar Madrid en Toledo

Europa heeft een zeer rijke geschiedenis. Dit zorgt er ook voor dat vele Europese steden geschikt zijn om te bezoeken voor een stedentrip. Wil je tijdens je stedentrip zekerheid hebben van mooi en zonnig weer? Dan is de 5-daagse stedentrip naar Madrid en Toledo van Diederik Reizen een ideale trip voor jou. En het voordeel is dat je goed verzorgd wordt in een goed hotel en vervoerd met een luxe autocar. 

Madrid
© Pixabay.com

Madrid

Madrid is als hoofdstad van Spanje ook een centrale stad. Het ligt namelijk midden in Spanje. De stad kent een lange historie en dat is nog goed te zien in de vele historische gebouwen in Madrid. Madrid is dan echt een stad die je voor een stedentrip kunt bezoeken, met tal van bijzondere plekken. Onder toeristen is Palacio Real, het koninklijk paleis, één van de meest bezocht attracties. Het paleis stamt uit 1755 en is het grootste koninklijke paleis ter wereld. Madrid heeft verder enkele pleinen, waaronder Plaza Mayor, het bekende centrale plein van Madrid. Hier kun je de winkeltjes bezoeken of lekker in de zon op het terras zitten. Ook aan monumenten komt Madrid niet tekort, zoals de grote zonnepoort. Voor de momenten van ontspanning kun je terecht in één van de vele grote stadsparken van Madrid. 

Toledo
© Pixabay.com

Toledo

Toledo ligt op 70 kilometer afstand van Madrid en behoort tot één van de oudste steden van Spanje. De stad kent een zeer rijke historie en cultuur. Cultuurliefhebbers mogen tijdens een bezoek aan Spanje deze stad dan ook niet overslaan. Toledo ligt aan de rivier de Taag en daarmee vervulde de stad een centrale rol, wat de stad rijk heeft gemaakt. In Toledo kom je talloze oude gebouwen en monumenten tegen. Deze monumenten zijn van dusdanige waarde dat de stad Toledo op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Centraal in de stad ligt de Alcázar van Toledo, een groot fort dat hoog boven de stad uitsteekt. Dit komt ook omdat het fort op het hoogste punt van de stad is gebouwd. Het fort stamt al uit de Romeinse tijd. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Toledo is de kathedraal, die gebouwd werd in de 13e en 14e eeuw. Het interieur is rijkelijk versierd met zuilen, glasschilderingen en het gebruik van fraaie houtsoorten. Aan de oevers van de Taag staat het prachtige zomerpaleis, Palacio de Galiana. Dit paleis heeft een prachtige tuin die je kunt bezoeken. 

Diederik Reizen
© Diederikreizen.be

De stedentrip van Diederik Reizen

De stedentrip van Diederik Reizen naar Madrid en Toledo begint met de vlucht van Brussel naar Madrid. Je wordt met de luxe autocar naar je hotel gebracht en je kunt ‘s avonds het bruisende leven in Madrid verkennen. Ook de tweede dag breng je de gehele dag door in Madrid en bezoek je de vele gebouwen, musea en monumenten. De derde dag vervoert de autocar je naar de stad Toledo. Hier verblijf je de gehele dag en doe je de nodige indrukken op om vervolgens weer naar je hotel in Madrid teruggebracht te worden. De volgende dag is het weer een dagje Madrid om de overige bezienswaardigheden te bezoeken. Dag vijf is de dag van vertrek naar Brussel, maar krijg je in de ochtend nog alle gelegenheid om de stad in te trekken. De trip is inclusief retour vliegreis, luxe autocar en hotel op basis van half pension.

Bekijk alle busreizen