Een duik in de geschiedenis: 5 dagen Rome

Als u houdt van geschiedenis, archeologie, mooie oude gebouwen en indrukwekkende bezienswaardigheden, dan is Rome de ideale bestemming voor u. Met Diederik Reizen kunt u een vijfdaagse reis maken naar deze stad, dat eigenlijk net een openluchtmuseum is. De vijfdaagse reis is compleet verzorgd en er staan veel leuke en interessante activiteiten op het programma. Lees snel verder voor meer details.

Rome
© Diederikreizen.be

De reis
Deze reis begint vanuit het vliegveld van Brussel. Per vliegtuig komt u dus aan in Rome, alwaar er een luxe autocar op u wacht. Uw bagage wordt ingeladen en voordat u aankomt bij het hotel, zult u eerst de dag besteden bij verschillende bezienswaardigheden in de stad. Ook de terugweg begint pas na een aantal leuke dagactiviteiten. Van de vijf dagen dat u op reis bent, laat u dus geen enkel moment onbenut. De luxe autocar waarmee u van en naar het hotel wordt gereden, beschikt over een bar, toilet, dvd-speler en airco. Bij de prijs van de reis zitten een aantal belangrijke zaken inbegrepen. Dit zijn de internationale heen- en terugvlucht, het gebruik van de autocar en het gebruik van het openbaar vervoer in Rome. Daarnaast ook de toegang tot Villa Borghese, Villa Adriana en Villa d’Este.

Het hotel
Ook het verblijf op basis van halfpension in het hotel in Rome zit in de prijs inbegrepen. U verblijft in het viersterren hotel Ergife Palace. Gelegen op een rustige locatie beschikt het hotel over een één van de grootste buitenzwembaden van de stad. Neem dus vooral uw zwemkleding mee. De tweepersoonskamers zijn modern ingericht en hebben gratis wifi en een LCD-televisiescherm. Ook beschikt u er over een balkon, airconditioning en een minibar. Elke kamer heeft een eigen badkamer waar u gebruik kunt maken van toiletartikelen en een haardroger. Tegen extra betaling is het mogelijk te slapen in een eenpersoonskamer.

Rome
© Pixabay.com

De activiteiten
Na aankomst op het vliegveld van Rome, brengt de luxe autocar u naar de stad voor een bezoek aan de Capitolijnse musea. Hier leert u alles over de geschiedenis van de stad aan de hand van beelden, schilderijen en fresco’s. Hierna volgt een wandeling langs de Fori Imperiali en het Colosseum. Na afloop wordt u naar het hotel gebracht voor het diner en de overnachting. Op dag twee bezoekt u de Sint-Pietersbasiliek. Na afloop maakt u een wandeling naar de Engelenbrug en de Piazza Navona waar u het Pantheon bezoekt. Na het vrije middagmaal, bezoekt u het grote 17e-eeuwse paleis Palazzo Doria Pamphilj waar u een indrukwekkende galerij kunt bezoeken. Op dag drie bezoekt u één van de zeven Pelgrim kerken van Rome, de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Hierna staat er een bezoek op de planning aan één van de belangrijkste archeologische musea ter wereld, het Museo Nationale Romano. In de middag maakt u een gezellige wandeling via de beroemde Bocca della Verita naar het Tibereiland en Trastevere. Kenmerkend zijn hier de geplaveide straatjes en de vele klimop. Geniet hier van de leuke terrasjes. Op dag vier bezoekt u Villa Borghese en de 11e-eeuwse kerk San Maria de Popolo. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Voor vertrek op dag vijf bezoekt u de groene omgeving van Rome met de Albaanse Bergen, het Lago di Albano en Castel Gandolfo. Hierna volgt er een bezoek aan Tivoli met Villa Adriana en een bezoek aan de Villa d’Este, waarna u naar het vliegveld wordt gereden.

Bekijk alle busreizen