6 inspirerende busreisbestemmingen

Hoewel het stoffige imago van busreizen tegenwoordig niet meer van toepassing is, blijft het hardnekkig in het collectief geheugen rondzweven. Nochtans zijn er aan het reizen met een bus heel wat voordelen verbonden. Zo is het vaak heel wat goedkoper dan reizen per trein of per vliegtuig, zijn de op- en afstapplaatsen makkelijker te bereiken en geniet je er van meer flexibiliteit. Bovendien is dit het ideale alternatief voor mensen die kampen met vliegangst maar toch graag andere delen van Europa willen verkennen. Overtuigd van het reizen per bus maar nood aan inspiratie? Hieronder vind je alvast zes top bestemmingen die je perfect met de bus kunt bereiken!

©commons.wikimedia.org

Onbetwiste klassiekers
Sommige steden gaan je nooit vervelen. Eén van de meest geliefde steden ter wereld ligt op amper enkele uren rijden van Vlaanderen, namelijk Parijs. De onbetwiste winnaar wanneer je op zoek bent naar een romantische en karaktervolle bestemming. Laat je verrassen door de prachtige kunstwerken uit het Louvre, verken het Montmartre of wandel eens op een kerkhof zonder lugubere nasmaak: in Parijs beleef je het allemaal.

Naar het zuiden
Een andere aloude toplocatie is Rome. Dit ligt, gezien de te overbruggen afstand, waarschijnlijk minder voor de hand om er met de bus naartoe te trekken. Toch hoeft de reisafstand in deze moderne tijden van comfortabele en luxueuze autocars geen obstakel te zijn. Eens je er éénmaal bent, kun je Rome zelfs verkennen met het plaatselijke openbaar vervoer, dat onder andere bestaat uit een groot en verrassend aanbod aan soorten bussen.

Net zoals Rome combineert het sfeervolle Barcelona een ware cultuurbeleving met een typische Zuid-Europese allure én een stralend zonnetje erbovenop. Wie Barcelona zegt, zegt ook Gaudí. Wanneer je op verkenning gaat in deze stad lijkt het dan ook alsof deze befaamde kunstenaar je hoogstpersoonlijk door zijn Barcelona gidst. Klaar voor je ontmoeting met kleurrijke mozaïek, levende gebouwen en stenen salamanders?

Zoek het eens wat verder
Parijs, Rome en Barcelona zijn bij de Vlaming welbekende toplocaties en blijven het dan ook nog steeds bijzonder goed doen als reisbestemming. Echter zin in iets anders? Dan is één van de onderstaande steden beslist iets voor jou!

Krakau is aan een heuse opmars bezig en kan dus steeds meer toeristen lokken. Terecht, want je kunt er genieten van bijzondere architectuur, een uitstekende gastronomie en een verrassende mix aan hippe cultuur en idyllische straatjes. De Oost-Europese sfeer die je er opsnuift is bovendien een fijne en interessante ervaring.

Ook Praag kan verrassend romantisch uit de hoek komen. Net als in Krakau kun je er de kerken niet op je twee handen tellen. Heb je zin in een sprookjesachtige stedentrip, dan zal het historisch Praag je zeker kunnen smaken.

Liefhebbers van muziek, chocolade en keizerin ‘Sissi’ Elisabeth moeten in Wenen zijn! Kuieren langs de Weense straatjes is pure poëzie. Deze reis maak je volledig af door in één van de vele mooie koffiehuizen te smullen van een stuk huisgemaakte Sachertörte.

Geen twijfel meer!
Dankzij de flexibiliteit van het reizen per bus hoef je na aankomst niet meer te zoeken naar een taxi of ander openbaar vervoer om je uiteindelijke verblijfplaats te vinden. Je komt daarentegen vlak voor de deur van je hotel of logeeradres aan. Makkelijk toch? Dankzij deze zes topbestemmingen weet je alvast waar naartoe wanneer je met de bus een reis wil boeken!

Bekijk alle busreizen