Achtdaagse reis naar Sicilië met Diederik Reizen

Sicilië, in het zuiden van Italië is één van de meest gekozen bestemmingen van het land. Dat is niet vreemd, aangezien er heel veel te doen is op het grootste eiland van de Middellandse zee. Er is mooie natuur, prachtige stranden, historische dorpjes en veel archeologie. Met Diederik Reizen kunt u een achtdaagse rondreis maken door Sicilië, waarbij u allerlei verschillende aspecten zult ontdekken. In dit artikel leest u meer over de reis, de bestemmingen en de activiteiten die u samen met andere reisgenoten onderneemt.

Sicilië
© Diederikreizen.be

De reis
Als u kiest voor deze achtdaagse reis van Diederik Reizen, dan vliegt u samen met het reisgezelschap vanaf de luchthaven van Brussel naar de Siciliaanse stad Catania. De vlucht zit bij de prijs voor de reis inbegrepen. Een luxe autocar wacht u op op het vliegveld voor de transfer naar het hotel. Aan boord van de autocar heeft u een bar, toilet, dvd-speler en airco. Het vervoer is dus erg comfortabel. Tijdens deze reis overnacht u in twee verschillende hotels, waar vandaan u elke dag verschillende excursies zult maken.

Taormina
© Pixabay.com

De bestemmingen
Het eerste hotel waar u na aankomst op het vliegveld naar toe wordt gereden, is het viersterrenhotel Orizzonte in Acireale. Gelegen in een tuin van palmbomen, kunt u hier gebruik maken van het buitenzwembad, dat uitzicht biedt op de Etna. Het restaurant serveert mediterraanse gerechten en aan de bar kunt u een drankje drinken. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, sommigen hebben zelfs een spa-bad. Op dag vier van de reis gaat u naar het tweede hotel, het viersterren Splendid La Torre in Mondello, bij hoofdstad Palermo. Via uw kamer heeft u in dit hotel directe toegang tot het buitenzwembad en de zee. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie met extra kanalen. U verblijft in beide hotels op basis van halfpension.

Agrigento
© Pixabay.com

De activiteiten van dag tot dag
Op dag twee na het ontbijt in het hotel in Acireale staat er een bezoek aan de vulkaan Etna op de planning. Als het qua weersomstandigheden mogelijk is, rijdt de autocar u zelfs naar het hoogst mogelijke punt. Hierna bezoekt u het centrum van de stad Taormina. Hier zijn allerlei archeologische vindplaatsen te zien uit de Romeinse tijd, zoals restanten van een Romeins theater. Ook krijgt u hier een goede indruk van het Siciliaanse leven. Op dag drie gaat u naar de stad Siracusa en het eiland Ortigia met zijn Griekse invloeden. Na de lunch bezoekt u de stad Catania. Dag vier staat in het teken van een reis naar het tweede hotel in Mondello. Onderweg stopt u bij de beroemde Romeinse Villa del Casale en bezoekt u in de stad Agrigento de oude Griekse Tempels. ’s Avonds neemt u het avondmaal in het nieuwe hotel. Dag vijf wordt geheel besteed in Palermo en bezoekt u verschillende bezienswaardigheden. Op dag zes bezoekt u het mooiste dorpje van Sicilië met smalle straatjes en mooie vergezichten, Erice. Daarna rijdt u langs Trapani, waar u een wandeling door het oude centrum maakt. Op dag acht wordt de terugrit ingezet naar Acireale, waar u nog één nacht verblijft in het eerste hotel. Onderweg stopt u in Celafu en in Enna. Op dag acht wordt u door de autocar weer afgezet op het vliegveld voor de terugreis naar Brussel.

Bekijk alle busreizen