De mooiste bezienswaardigheden van de Dolomieten

De Dolomieten is een bergketen in Zuid-Tirol en bevindt zich in Italië. Het gebied staat bekend om haar pieken en steile rotswanden, afgewisseld met weelderige bergweides en kristalheldere meren. Voor actievelingen is de Dolomieten een walhalla waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, skiën en mountainbiken. 

Dolomieten Italië
© Diederikreizen.be

Drei Zinnen

Omdat het berggebied eigenlijk deel uitmaakt van de Alpen, hebben alle plaatsen en bezienswaardigheden een Italiaanse en Duitse naam. De Drei Zinnen (Tre Cime) , is één van de bekendste attracties van de Dolomieten. De naam staat voor drie imposante bergtoppen. In het omliggende gebied van de Drei Zinnen kun je geweldige wandeltochten maken. De route start bij Auronzo Hütte en volgt een van oudsher militaire weg die in de Eerste wereldoorlog werd gebruikt om Italiaanse soldaten naar het front te brengen. Onderweg heeft u schitterende uitzichten op het Ponta Sorapis massief, de indrukwekkende Monte Cristallo en de vallei van Lago di Misurina.

Adamello Brenta

Ten westen van Trentino ligt het natuurpark Adamello Brenta. Dit park is één van de grootste natuurgebieden van de Alpen dat beschermd wordt en kenmerkt zich door een fraaie combinatie van rotsformaties, riviertjes, meren en valleien. Het Brenta gebergte bestaat uit kalk en het Adamello gedeelte is een granietgebergte. Langs korte afstanden wandelt u dus door twee totaal verschillende landschappen. 

Italië
© Pixabay.com

Schitterende bergmeren

In de Dolomieten stuit men overvloedig op kraakheldere meren die het prachtige landschap weerspiegelen. De meren zijn daarnaast in trek vanwege de aangename stranden en de talrijke mogelijkheden voor watersport. Naast het bekende Gardameer zijn er andere fraaie meertjes zoals Lago do Braies en Lago di Landro. 

Merano

Midden in het Italiaanse Tirol ligt kuurstad Merano. Deze stad heeft een heerlijk wellness complex waar u lekker kunt relaxen. Ook kunt u de mooie tuinen van Schloss Trauttmansdorff bewonderen. De zonovergoten terrasjes, de promenade met palmbomen en de bergen op de achtergrond verlenen Merano een uiterst karakteristieke sfeer. 

Stelvio Nationaal Park

De Dolomieten herbergt tevens het grootste natuurpark van Italië, het Stelvio Nationaal Park. Een autorit met de vele haarspeldbochten door het park is een leuke ervaring. Daarnaast is het park een uitstekend gebied om al wandelend of per mountainbike te ontdekken. Het park heeft een netwerk van maar liefst 1000 kilometer aan gemarkeerde paden met berghutten langs de routes. Dieren komt men in dit park in grote variatie tegen, waaronder gemsen, steenbokken en steenarenden. De bergtop Otler is met 3905 meter het hoogste punt van het Stelvio Nationaal Park. 

Val Venosta
© Pixabay.com

De verzonken kerktoren van Val Venosta

Wie op zoek is naar een geschikte uitvalsbasis om te wandelen door de valleien van de Dolomieten, moet bij Val Venosta zijn. Een opmerkelijke bezienswaardigheid van dit dal is de verzonken kerktoren die uit de Reschensee oprijst. Samen met de zeilbootjes en het bergachtige decor, heeft deze plek een wel heel bijzonder gezicht.

Bekijk alle busreizen