Op vakantie met de bus of reis? Neem een handige reistas mee

Ga je met het vliegtuig op vakantie, dan geef je jouw bagage af bij het inchecken en hoef je je daarna geen zorgen meer te maken om jouw zware koffer. Reis je echter met de bus of met de trein, dan houd je jouw bagage altijd bij je. Heb je een onhandige koffer, dan heb je hier de hele vakantie last van. Daarom raden wij je aan om voor jouw busreis of treinreis geen gewone koffer te kopen, maar een reistas aan te schaffen.

© Pixabay.com

Het verschil tussen een koffer en een reistas
Een koffer heeft een vaste vorm. Dit komt omdat de koffer vaak van een harde materiaalsoort gemaakt wordt, zoals kunststof. Een reistas is niet van harde materialen gemaakt en heeft een minder stevig frame. Hierdoor is de tas wat flexibeler en heb je meer vrijheid bij het inpakken van je bagage. Daar komt nog bij dat je een tas op je rug kunt dragen, terwijl je een koffer altijd achter je aan sleept. Een koffer is misschien handig voor jouw vliegvakantie, maar minder comfortabel als je met de bus of reis op vakantie gaat.

De voordelen van een reistas
Neem je een reistas mee tijdens jouw busreis of treinreis, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste heeft een reistas een handiger formaat dan een koffer. Een koffer past niet in het bagagerek van de trein, maar een reistas krijg je hier met gemak in. Sommige tassen kun je zelfs onder de stoel in de bus zetten, zodat je de tas lekker bij je kunt houden tijdens het reizen.

Daarnaast is een reistas van stevig en soepel materiaal gemaakt, namelijk polyester. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de tas uit elkaar valt, maar de tas is wel flexibeler dan een harde koffer. Dit is niet alleen fijn tijdens het inpakken, maar ook tijdens het reizen. Moet je je koffer ergens in proppen, dan gaat dit niet zo gemakkelijk. Moet je jouw reistas kwijt in een kleine ruimte, dan gaat dit door het soepele materiaal veel beter.

Tot slot heeft een reistas niet alleen handvatten, maar ook schouderriemen. Dit betekent dat je de tas kunt dragen, maar ook op je rug kunt doen. Een koffer sleep je altijd achter je aan, wat na een tijdje echt vervelend kan worden. Overigens kun je een reistas ook achter je aan trekken als je dit wil, want veel modellen zijn gewoon uitgerust met een handvat die je omhoog kunt trekken en handige wieltjes.

Een reistas of trekkingrugzak
Stap je vanuit de bus of trein de wijde wereld in? Dan kun je er ook voor kiezen een trekkingrugzak aan te schaffen. Deze rugzak is speciaal ontwikkeld om op de rug te dragen en zit op en top comfortabel. Zelfs als je al je bagage in de rugzak hebt zitten, draag je de rugzak zonder enige moeite en pijn op je rug.

Bekijk alle busreizen