Lekker slapen tijdens het reizen

Reizen is lang niet altijd even comfortabel. Wanneer je bijvoorbeeld een enorme autorit moet maken, kan dat na verloop van tijd behoorlijk oncomfortabel worden. Hetzelfde geldt eigenlijk wanneer je met een busreis mee gaat. Naar het zuiden van Europa bijvoorbeeld. Natuurlijk, voor een leuke vakantie moet je wat over hebben. Toch kan het behoorlijk vervelend zijn. Met onderstaande tips is het eenvoudiger om onderweg te slapen!

© commons.wikimedia.org

Bereid jezelf goed voor
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je ruim op tijd alles geregeld hebt. Daardoor heb je minder stress, waardoor het tijdens een bursreis of een lange autorit eenvoudiger is om in slaap te komen.

Ken het reisschema
Zorg dat je goed op de hoogte bent van hoe de reis precies verloopt. Wanneer je over moet stappen bijvoorbeeld of wanneer de bus even stopt. Door goed op de hoogte te zijn, kun je met een gerust hart even achterover leunen en je ogen dicht doen.

Oordopjes
Het gaat hier niet over oortjes om muziek door te luisteren, maar om oordopjes die geluiden uit de omgeving dempen. Ontzettend handig wanneer je een lange reis voor de boeg hebt naar je bestemming. Natuurlijk zal het in het begin eventjes wennen zijn, maar het zorgt er voor dat je veel beter slaapt tijdens het reizen en geen last hebt van anderen. Soms kan het overigens wel lastig zijn om ze in je oren te krijgen. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst.

Oogmasker
Tijdens het slapen wil je natuurlijk zo min mogelijk prikkelingen krijgen via je zintuigen. Dat geldt voor je oren die je afsluit met oordoppen, maar net zo goed voor je ogen. Met een oogmasker houd je eenvoudig het licht buiten. Veel mensen hebben namelijk last van licht om zich heen als ze willen slapen in de bus of het vliegtuig. Dankzij een oogmasker heb je daar geen last meer van en is echt alles donker. Je slaapt nog beter waardoor je helemaal uitgerust op je bestemming aankomt, waar de vakantie echt kan beginnen!

Niet naar je laptop kijken voor het slapen
Veel mensen die op vakantie gaan, zijn geneigd om op hun laptop een film te kijken. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat het felle licht van de laptop een negatieve invloed heeft op je slaapgedrag. Je valt lastiger in slaap én je slaapt minder diep.

Nekkussen
Degenen die veel reizen, vinden het een fantastische uitvinding: het nekkussen. Dit kussen doe je om je nek tijdens bijvoorbeeld de bursreis. Je kunt dan heerlijk achterover leunen zonder dat je daarna last krijgt van je nek. Ook vangt het nekkussen in de meeste gevallen schokken op tijdens de reis, waardoor je minder snel wakker schrikt. Ze liggen overal in de winkel!

Slaappillen
Slaapmiddelen werken natuurlijk prima. Gebruik ze echter alleen als het echt noodzakelijk is. Ook natuurlijke slaap stimulerende middelen zijn een oplossing. Denk daarbij aan bepaalde kruiden of homeopathische pillen. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Bekijk alle busreizen