Deze zaken mogen niet ontbreken op je busreis

Busreizen zijn weer steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor de eenvoud van reizen met de bus. Je hoeft zelf niets te regelen, kunt ontspannen tijdens de reis en busreizen zijn over het algemeen een goedkoper alternatief dan vliegen of reizen met de trein. Bovendien krijg je tijdens deze reizen de kans om de omgeving op je gemak te ervaren. Je hoeft maar even uit het raam te kijken en je ziet de prachtige landschappen om je heen. Toch kan een lange busreis soms een beetje oncomfortabel worden. Na lang zitten begin je je te vervelen of wil je even kunnen slapen. Met een paar items zorg je ervoor dat zelfs de langste busreis zo comfortabel mogelijk wordt.

© Pixabay.com

Word een schone slaper
Wie ’s nachts in de bus zit of overdag graag een dutje doet, kan het beste een aantal items meenemen waarmee je zeker in slaap valt. Een nekkussen is de beste manier om je stoel om te toveren in een comfortabele slaapplek. Je hoofd heeft altijd een fijn plekje om op te rusten, zodat je geen spierpijn krijgt na een lange nacht. Neem een dun dekentje mee voor extra comfort. Wie bang is om in een bus te zitten waar het iets te gezellig is, kan een oogmasker en oordopjes meenemen. Zo sluit je de hele buitenwereld uit en kan je genieten van je welverdiende rust.

Entertainment voor de hele reis
Je kunt het simpel houden tijdens je reis en je alleen vermaken met spelletjes zoals “Wie ben ik?” en “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Je hebt er niks voor nodig, behalve een goede fantasie en enthousiasme. Toch is het fijn om wat meer vormen van entertainment mee te nemen. Zet bijvoorbeeld je favoriete films of series op je laptop of tablet. Zo kun je jezelf uren vermaken. Een goed boek zorgt ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen en een spelletje op je telefoon is goed voor eindeloos vermaak. Neem je een jonge reiziger mee? Wat kleurboeken of puzzelboekjes zijn de beste manier om zelfs de allerkleinsten te entertainen. En een puzzelboek is ook voor oudere reizigers een leuke uitdaging. Zo kom je de tijd in de bus wel door!

Lekkere snacks en fris drinken
Geen reis is compleet zonder lekker eten en drinken. In de bus is dat niet anders. Bereid je dus goed voor en zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt om de reis vol te houden. Misschien stop je onderweg wel bij een restaurant of tankstation, zodat je lekker vers eten kunt kopen. Toch zijn wat lekkere drankjes en snacks nooit verkeerd om mee te nemen. Deel ze uit aan de rest van de bus en je maakt gegarandeerd vrienden voor de rest van de reis! Bovendien is het wel fijn om af en toe even te kunnen snacken op je favoriete eten. Dat maakt zelfs de meest lange busreis een stukje aangenamer.

Bekijk alle busreizen