De voordelen van het huren van een vakantiewoning in Spanje

Al jaar en dag is Spanje één van de meest populaire vakantiegebieden voor de Vlaming. Het is namelijk een land dat ook heel goed per autocar te bereiken is en in de zomermaanden altijd een heerlijk zonnig klimaat heeft. Daarbij is vrijwel de gehele Spaanse kust geschikt voor een zonvakantie. Als accommodatie kun je kiezen voor een hotelovernachting, maar wist je dat het huren van een privé vakantiewoning of zelfs een villa veel meer voordelen heeft? Bekijk hier eens enkele luxe vakantiewoningen en villa’s.

Vakantiehuis Portichol 31
© Interhome.be

Luxe, ruimte en een zwembad

Aan de gehele Spaanse kust staan prachtige vakantiewoningen en villa’s. Het voordeel is dat je in tegenstelling tot een hotelkamer alle ruimte ter beschikking krijgt, een tuin en ook nog eens een eigen privézwembad. Wil je naar het strand, dan zit je altijd in de buurt en kun je je tussen de toeristen mengen. Daarentegen heeft een vakantiewoning de luxe dat je alle privacy hebt. Je kunt doen en laten wat je wilt zonder dat andere vakantiegangers op je lip zitten. Je hoeft het zwembad niet te delen met anderen. Zo kunnen de kinderen zich heerlijk in het zwembad vermaken, terwijl jij jouw ding doet, zoals lekker zitten in de tuin of lekker bezig zijn in de keuken. Want dat is direct een ander voordeel. De meeste hotelkamers hebben geen keuken en dus ben je verplicht om dagelijks uit eten te gaan. In een vakantiewoning of villa, kun je zelf koken, weet je wat de kwaliteit van het eten is en eet je ook nog eens in alle privacy van het gezinsleven.

Ook grotere groepen

Wil je met meerdere familieleden, zoals ooms, tantes of grootouders op vakantie? Veel villa’s en vakantiehuizen zijn dusdanig groot, dat je hier met meerdere personen kunt verblijven. Het is daarom de succesformule voor een fantastische familievakantie. Je verblijft enkel in familiekring en je hebt daardoor geen last van andere toeristen. Met een grote groep een vakantiehuis of villa boeken heeft ook als voordeel dat de kosten per persoon enorm kunnen dalen. Hierdoor kan een vakantiehuis relatief goedkoper uitpakken dan wanneer je een hotel boekt. Bekijk hier maar eens de verschillende villa’s en vakantiewoningen en bereken de prijzen ten opzichte van een hotel.

Vakantiehuis Xicoria
© Interhome.be

Neem je hond mee

Een huisdier vormt vaak een onderdeel van het gezin. Minder leuk aan een vakantie is dat je je hond naar een opvangplek moet brengen. Bij veel Spaanse vakantiewoningen is het mogelijk om gewoon je hond mee te brengen. Zo hoef je je trouwe viervoeter niet te missen en ook je hond zal een fantastische tijd hebben. 

Een authentieke vakantie

Het leuke van een dergelijke vakantie is dat je ook in contact kunt komen met de lokale bevolking. In een hotel of resort is dit lastiger, want je zit de hele dag alleen maar tussen de toeristen. Als je in je vakantiehuis wilt koken, zul je naar de lokale supermarkt moeten. Zo kom je gemakkelijk met de lokale bevolking in contact en misschien heb je wel leuke Spaanse buren. Je zult daardoor een veel rijkere vakantie-ervaring kunnen opdoen. 

Bekijk alle busreizen