Dé ultieme tips voor onderweg

Je kunt op ontzettend veel verschillende manieren op vakantie. Sommige mensen zweren bij eigen vervoer en gaan dan ook altijd met de eigen auto op pad. Anderen vinden het vliegtuig idealer en vliegen vanaf één van de luchthavens in ons land rechtstreeks naar hun vakantiebestemming. Ook een bursreis is de laatste jaren nog steeds erg populair. Vooral veel groepsreizen worden met de bus gemaakt. Of wat dacht je van wintersportvakanties. Met de bus op vakantie gaan heeft vele voordelen, waarvan de belangrijkste misschien wel is dat je zelf niet hoeft te rijden en dus onderweg uit kan rusten. Ga je binnenkort met een busreis mee of wil je er één boeken? Dan heb je wellicht iets aan onderstaande tips!

© Pixabay.com

Slapen
Het kwam al even ter sprake: een groot voordeel van een busreis is dat je zelf gewoon kunt slapen onderweg, vooral als je in de nacht reist. Dan moet je natuurlijk wel kúnnen slapen. Je kan het lot gelukkig wel een handje helpen. Bijvoorbeeld door een slaapmiddel te gebruiken. Kies daarbij het liefst voor een natuurlijk middel zoals slaapkruiden of een homeopathische slaappil. Een andere tip om goed te kunnen slapen tijdens het reizen met de bus is om een nekkussen mee te nemen. Zo slaap je lekkerder, word je niet zo snel wakker wanneer de bus door een kuiltje rijdt én voorkom je ook nog eens nekklachten. Neem ook hulpmiddelen mee om je zintuigen af te sluiten van prikkels. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een gezichtsmasker om geen last te krijgen van het licht of oordoppen om het geluid te dempen.

Reis comfortabel
Om comfortabel te reizen, is het overigens ook aan te raden om kleding en schoenen aan te trekken die lekker zitten. Comfort is belangrijker dan uiterlijk wanneer je met een lange bursreis mee gaat. Zorg ook dat je iets bij hebt om te doen tijdens de reis wanneer je niet slaapt. Sommigen vinden het heerlijk om een boek te lezen, terwijl anderen daar juist misselijk van worden. Je kunt natuurlijk ook genoeg muziek meenemen of een iPad waar je een spelletje op kunt doen. Let er trouwens wel op dat je een externe oplader of powerbank meeneemt. Zo kun je jouw telefoon gewoon opladen en hoef je tijdens het reizen niet op de batterij te letten.

Profiteer van stops
Kijk wanneer je gaat boeken direct of je zelf voor eten en drinken moet zorgen tijdens de reis. Zorg in dat geval dat je genoeg bij hebt. Het is erg vervelend om honger en dorst te krijgen in de bus. Profiteer daarnaast altijd van de rustpauzes en de stops die een bus maakt. Ga even naar het toilet of strek de benen, maar zorg in ieder geval dat je even de bus uitgaat. Tijdens een lange reis naar het buitenland is het overigens ook verstandig om ervoor te zorgen dat je toiletpapier bij de hand hebt. Lang niet overal langs de kant van de weg is er toiletpapier beschikbaar bij de wc’s.

Bekijk alle busreizen