Busreizen blijven populair!

Je zou zeggen dat iedereen het liefste op vakantie gaat met het vliegtuig. Dat is immers verreweg de snelste manier om op je vakantiebestemming te komen. Bovendien is vliegen erg comfortabel en wordt het steeds goedkoper. Voor een paar honderden euro’s vlieg je de hele wereld al over. Toch zijn er nog steeds ontzettend veel mensen die niet met het vliegtuig op vakantie willen, maar veel liever met de auto gaan of een bursreis boeken. Maar hoe komt dat dan eigenlijk? Waarom zijn busreizen nog steeds zo populair? Wat zijn de precies de voordelen van de bus naar je vakantiebestemming te nemen?

© Pixabay.com

Comfortabel reizen
Die vraag hebben al meer mensen en organisaties zichzelf gesteld. Een woordvoerder van de Federatie Belgische Autobus- en autocarondernemers meent dat comfort één van de grootste voordelen is van een busreis. Volgens de woordvoerder, Kim Taylor, reis je heel comfortabel en brengt de bus je van deur tot deur. Je wordt in principe vanaf je eigen voordeur direct naar je ingang van je hotel gebracht. Je hoeft in de meeste gevallen dus niet over te stappen, te wachten op taxi’s en al helemaal niet uren van tevoren aanwezig te zijn zoals bij het reizen met een vliegtuig.

Moderne bussen
Er zijn daarnaast nog veel meer voordelen te noemen die er wellicht voor zorgen dat nog steeds veel mensen een bursreis boeken. Zo ontstaan er in de bus op de één of andere manier veel sneller gesprekken met je medepassagiers. Veel mensen hebben dezelfde interesses of angsten (denk maar aan vliegangst) waardoor er al snel een klik ontstaat. Veel reismaatschappijen organiseren overigens ook themareizen met de bus. In dat geval heb je natuurlijk sowieso al een gemeenschappelijke interesse met al je medepassagiers. Je ontmoet gelijkgestemden en op de heenweg kan de gezamenlijke voorpret al beginnen.

Verder is een bus ook veel beter voor het milieu. Volgens Kim Taylor speelt dat voor veel mensen zeker mee wanneer ze met de bus op vakantie gaan in plaats van het vliegtuig. Hun ecologische voetafdruk wordt er een stuk kleiner door. Je kunt natuurlijk zelf al raden dat een bus veel minder uitstoot dan een vliegtuig. Een bijkomend voordeel van de bus is dat ze steeds geschikter worden voor iedereen. Ook minder mobiele mensen kunnen daardoor in moderne bussen uitstekend reizen. Waar er bij oude bussen nog wel eens problemen waren voor minder mobiele mensen om bijvoorbeeld in de bus te komen en plaats te nemen, is daar bij de bouw van moderne bussen bewust rekening mee gehouden.

Diezelfde moderne bussen beschikken trouwens ook nog eens over steeds meer comfort en technologische snufjes. Denk daarbij aan een WIFI verbinding in de bus en usb-poorten. Het allerbelangrijkste punt van vooruitgang bij nieuwe bussen is echter dat het zitcomfort ook sterk verhoogd is. Doordat je beter en lekkerder zit, wordt het reizen natuurlijk direct al een stuk aangenamer. Tel daarbij op dat je tijdens stops ook nog eens regelmatig de benen kunt streken en je begrijpt waarom nog steeds veel mensen een bursreis boeken.

Bekijk alle busreizen