Authentieke Franse bergdorpjes en wandelen door steile, groene valleien van Haute-Savoie

Gezellige middeleeuwse bergdorpjes, bijzondere historische gebouwen en wandelen door de rustgevende natuur… Deze 7-daagse rondreis van Begonia Tours leidt je langs de hoogtepunten van de Franse regio Haute-Savoie, dat grenst aan Zwitserland en Italië. Vanaf Morzine, dat de uitvalsbasis van de reis vormt, ontdekken we samen met een lokale gids in 7 dagen de prachtige natuur en authentieke bergdorpen van Haute-Savoie.

Haute Savoie
© Begoniatours.be

Dag 1 en 2: hartelijk welkom en wandelen naar een bijzondere gletsjer
De eerste dag rijden we van Brussel naar het Franse dorp Morzine. Morzine is een wintersportdorp dat een prachtige ligging heeft midden in een groene vallei. Bij aankomst worden we welkom geheten door de gastheer, die gelijk vertelt welke mooie activiteiten er op de planning staan tijdens de reis. De tweede dag beginnen we met een wandeling naar de indrukwekkende waterval van Ardent. Vervolgens bezoeken we het Village des Chèvres, een idyllisch dorp met veel berggeiten. Na een korte stop in het skigebied Avoriaz rijden we voor de lunch terug naar het hotel. In de middag wandelen we door het Cirque du Fer, een gebied dat wordt gevormd door een reusachtige gletsjer met duizelingwekkende watervallen.

Annecy
© Begoniatours.be

Dag 3 en 4: bezoek aan historisch klooster en magische ijssculpturen
Op dag 3 bezoeken we het 14e-eeuwse klooster Notre-Dame-d’Abondance, dat in gotische stijl is gebouwd. Vervolgens rijden we naar het pittoreske Franse dorpje Chapelle d’Abondance, waar je goed kunt wandelen door de bossen en weides, langs spiegelgladde bergmeren. ’s Middags gaan we naar Yvoire, een middeleeuws dorpje gelegen aan het Meer van Genève. Bezoek de unieke, bloemige labyrinten in de Tuin van de Vijf Zintuigen of wandel door de knusse steegjes van Yvoire. Dag 4 brengen we door in het Zwitserse Saint-Gingolph, waarvandaan je een spectaculair uitzicht hebt over het Meer van Genève. Deze dag staat in het teken van panoramische uitzichten. Zo zien we vanaf Emosson de imposante Mont Blanc liggen en kijken we vanaf Le Châtelard uit op de Argentière gletsjer. In de middag bezoeken we onder andere La Grotte de Glace, waar je kunstzinnige ijssculpturen kunt bewonderen.

Annecy
© Begoniatours.be

Dag 5, 6 en 7: rustige dag aan het Nyon Guérin meer
We beginnen de vijfde dag met een interessant bezoek aan een ambachtelijke kaasfabriek, waar je meer te weten kunt komen over de productie van lokale kazen, zoals Reblochon. Daarna stappen we uit in Annecy, de hoofdstad van de regio Haute-Savoie. We maken hier een heerlijke boottocht op het meer van de stad. Tot slot bezoeken we een aantal gezellige dorpen in de bergen, zoals Thônes, Le Grand Bornand en Col de la Colombière. De laatste volle dag hebben we de tijd om Morzine, waar we verblijven, eens te ontdekken per paardenkoets. In de middag rijden we naar een hoogte van 1600 meter, waar het goed toeven is aan het Nyon Guérin meer. Geniet van lokale delicatessen tijdens de proeverij en de lunch en ontspan door in de prachtige groene omgeving te wandelen of te vissen in het uitgestrekte meer. Dag 7 staat in het teken van de terugreis naar Brussel, waar we vroeg op de avond weer zullen aankomen. 

Bekijk alle busreizen