Andiamo! We nemen u mee naar Rome!

Rome is de stad van de Romeinen en tevens een stad die eeuwenlang een van de belangrijkste steden ter wereld is geweest. Rome is nog steeds een plek die u ooit een keer bezocht moet hebben. Juist door de indrukwekkende geschiedenis van de stad staat hij vol met schitterende bezienswaardigheden. Daarnaast heerst in Rome de gezellige Italiaanse sfeer en in combinatie met het aangename zuidelijke klimaat en het overheerlijke eten is het hier echt genieten van ‘la dolce vita’. Om dit ‘zoete leven’ allemaal te ontdekken, heeft u wel een paar daagjes nodig en daarom is een 5-daagse reis met Begonia Tours een uitstekende gelegenheid om de sfeer van het mooie Rome te proeven.

Rome
© Begoniatours.be

Bezienswaardigheden

Als u in Rome bent, mag u natuurlijk een aantal highlights niet missen. We zetten er een paar voor u op een rij: 

Colosseum

Allereerst is er het Colosseum dat ooit werd gebouwd voor de spelen van de Flavische keizers. Ze hebben het Colosseum zelfs eens vol laten lopen met water om er een soort van zeeslag in te spelen. Het historische bouwwerk behoort inmiddels tot een van de zeven wereldwonderen en het is een aanrader om dit imposante bouwwerk te bekijken.

Pantheon

Ook het Pantheon is zeker een bezoek waard. Dit bijzondere bouwwerk met de indrukwekkende lichtinval is zowel van binnen als van buiten erg imposant. 

Rome
© Begoniatours.be

De Trevifontein

Deze prachtige fontein is gebouwd tegen de achterkant van het Palazzo Poli paleis. Natuurlijk moet u hier even een muntje over de linkerschouder in de fontein gooien, want volgens de mythe komt u hier dan zeker terug. Maar dan moet u tijdens het gooien van het muntje wel de ogen sluiten en zeggen: ‘arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit’. 

Forum Romanum

De vele ruïnes in het Forum Romanum geven u een indruk van de antieke stad. Dit was vroeger het centrum van Rome. 

Vaticaanstad

De kleinste onafhankelijk staat ter wereld ligt bij Rome. Sterker nog, Vaticaanstad wordt volledig omsloten door Rome en daarom is een bezoek aan Vaticaanstad vanuit Rome echt een aanrader. Bekijk het bekende Sint-Pietersplein, de musea, de Sixtijnse kapel en het apostolisch paleis. Vanuit de grote koepel in de Sint-Pietersbasiliek heeft u een prachtig uitzicht over Rome. 

Rome
© Begoniatours.be

Genieten in de stad

Maar Rome is natuurlijk meer dan alleen bezienswaardigheden bekijken. Rome is ook slenteren door de sfeervolle straten met de prachtige winkels. Zeker in de Via Condotti kijkt u uw ogen uit bij de luxe designerswinkels. Ga eens lekker uitgebreid lunchen op een van de vele terrassen. Of koop een heerlijke panini en eet deze op bij de Spaanse trappen, een plek waar veel toeristen maar ook Romeinen graag vertoeven. Bezoekt u ook eens het mooiste plein van Rome, het Piazza Navona. Hier krioelt alles door elkaar heen tussen de fonteinen en de vele terrassen door. Een charmante en levendige plek. 
Kortom, de stad Rome heeft heel veel te bieden. Er valt voor iedereen wel iets te ontdekken of te doen. Rome heeft al eeuwenlang vele harten gestolen en is zeker een Europese stad die in de top tien van uw verlanglijstje voor stedentrips hoort. Begonia Tours brengt u erheen.

Bekijk alle busreizen