5 redenen waarom je voor Krakau als citytrip kiest

Ben je op zoek naar een stedentrip die klein genoeg is om niet overweldigend te zijn als je er gewoon een paar dagen bent, maar groot genoeg om dingen buiten te doen als het zonnig is en binnen als dat niet zo is. Wie die kenmerken op het verlanglijstje wil aanvinken, zit uitstekend met een trip naar het Poolse Krakau. Het is de tweede stad van Polen en biedt een scala aan uiteenlopende mogelijkheden. Het is één van de centra voor kunst en cultuur in het land en staat vol met prachtige gebouwen. Bovendien staat Krakau ook bekend voor de tandheelkunde en plastische chirurgie of IT outsourcing centra. Begonia Tours biedt een vierdaagse reis aan voor elk wat wils. Hier zijn 5 redenen waarom je voor Krakau als citytrip kiest.

Krakau
© Begoniatours.be

1. Architectuur met een grote ‘A’

De prachtige architectuur van de stad is een mix van gotische, renaissance- en barokkerken, torens, bogen en geplaveide pleinen. Midden in het hart van de oude stad van Krakau is het centrale plein of Rynek Glowny. Het is het grootste marktplein van Europa en op een zonnige dag staat het vol met bloemenstalletjes, bagel verkopers en mensen met paard en koets. Het aantal architecturale monumenten wordt geschat op 6000 gebouwen waarvan sommige kunstschatten van de hoogste wereldklasse zijn.

2. Schindler’s List

De meeste mensen kennen Krakau van de periode uit de tweede wereldoorlog. Vijf dagen na het begin van WOII werd Krakau de hoofdstad van de Duitse centrale regering. De nazi’s dwongen de Joodse inwoners in een getto en stuurden ze later naar concentratiekampen zoals het nabijgelegen Auschwitz, het begin van een donkere periode met Oskar Schindler als lichtpunt. Deze man had een emaille fabriek in Krakau met meer dan 1000 Joden in dienst. Toen de Duitsers begonnen met het opruimen van de getto’s, voerde hij aan dat hij zijn werknemers nodig had om in de fabriek te blijven werken. Zijn verhaal werd verwerkt in de film ‘Schindler’s List’. Zijn oude fabriek is momenteel een museum.

3. Hoge kwaliteit van verschillende diensten

Krakau is een stad met tal van moderne faciliteiten. Veel hotels, restaurants, zakencentra, klinieken voor tandheelkunde en plastische chirurgie werden de afgelopen jaren gemoderniseerd. Niet alleen de infrastructuur is belangrijk, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening wordt gegarandeerd. Van de beste koks in restaurants, hooggekwalificeerde artsen tot geschoolde arbeidskrachten in IT-outsourcing centra. Je zal aangenaam verrast zijn door de kwaliteit van het hotel dat Begonia Tours je biedt tijdens je verblijf.

Wieliczka
© Begoniatours.be

4. Een stapje in de wereld zetten: voor elk wat wils

De Grote Markt heeft het hoogste aantal cafés per vierkante kilometer ter wereld. In Krakau zijn er zoveel bars, clubs, pubs, cafés en restaurants dat iedereen een geschikte plek kan vinden voor een leuke avond met vrienden. De muziekscène is verdeeld tussen jazz, pop, hiphop en alternatieve rock. Concertzalen bieden een verscheidenheid aan klassieke muziekuitvoeringen en festivals. Het is een stad met zoveel culturele evenementen dat je het hele jaar door kan genieten.

5. De populaire zoutmijn Wieliczka

Tal van populaire en unieke bestemmingen liggen op een steenworp afstand van Krakau. Op amper 10 kilometer afstand ligt de Wieliczka zoutmijn. Het is de meest populaire mijn ter wereld met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. De Jura-regio is één van de mooiste berggebieden van Europa met Zakopane als de winterhoofdstad van Polen. Het zal je tijdens deze 4-daagse citytrip niet aan afwisseling ontbreken.

Bekijk alle busreizen