4 redenen waarom een busvakantie ideaal is

Duizenden Belgen stappen jaarlijks op het vliegtuig richting een vakantiebestemming. Dat lijkt ook logisch aangezien je met het vliegtuig nu eenmaal het snelste kan reizen. Bovendien kost het weinig geld en worden de tickets nog steeds ieder jaar goedkoper. Toch zijn er ook meer dan genoeg vakantiegangers die liever met een busreis meegaan. Denk maar aan de jongerenreizen die door tal van reisorganisaties met de bus worden georganiseerd naar feestoorden als Rimini, Blanes en Lloret. Ook boeken heel veel volwassenen liever een busreis dan dat ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Maar waarom zou je eigenlijk met een busreis mee gaan? Hieronder worden vier redenen gegeven om met de bus op vakantie te gaan.

© Pixabay.com

Busreizen zijn leuk
Klinkt misschien vreemd, maar het is gewoon hartstikke leuk om met een bursreis mee te gaan. De vakantie begint eigenlijk al wanneer je de bus instapt. Waar je in het vliegtuig nog wel eens erg veel last kan hebben van een huilende baby of strontvervelende kinderen, is dat bij een busreis niet het geval. Je zit eigenlijk met alleen maar gelijkgestemden in een bus op weg naar de leukste vakantie van je leven. Dat zorgt er al snel voor dat je met elkaar aan de praat raakt over de vakantie en andere onderwerpen. Voor je het weet zit de busreis er al op en kun je jezelf op gaan maken voor een fantastische vakantie. Mét je nieuwe vrienden natuurlijk, want tijdens de reis heb je de eerste contacten al gelegd.

Het is stukken goedkoper
Het is misschien een standaard antwoord, maar het is toch echt zo. Hoewel net al ter sprake kwam dat vliegen goedkoop is en nog steeds ieder jaar goedkoper wordt, blijft het boeken van een bursreis voorlopig nog steeds goedkoper. Bij een vakantie naar bijvoorbeeld Lloret kan dat zomaar al 100 euro schelen. Dat zijn toch heel wat drankjes die je tijdens je vakantie extra kunt drinken.

Meer ruimte
In het vliegtuig zit je vaak behoorlijk op elkaar gepropt, tenzij je in de business class vliegt. De bus is eigenlijk één grote businessclass. Het is erg comfortabel en je hebt vaak veel meer beenruimte. De meeste bussen beschikken over Royal Class stoelen met genoeg ruimte waar je het gedurende de reis prima uit kunt houden. Dat is wat anders dan in het vliegtuigen haas met je benen in je nek te moeten zitten omdat er anders geen ruimte is!

Een bus stopt regelmatig
Wanneer je met de bus op vakantie gaat, stopt deze regelmatig op een parkeerplaats. Dat is voor veel reizigers een verademing. Rokers kunnen even een sigaretje gaan roken en wanneer je naar de wc moet, kan dat uiteraard ook. Het is sowieso aan te raden om tijdens een stop even de bus uit te gaan en de benen wat te strekken. Gewoon de longen wat frisse lucht geven en je zorgen dat je spieren niet te stijf worden. Ook dat is in een vliegtuig een utopie.
Naar boven

Bekijk alle busreizen