4-daagse gezellige reis naar het Westerwald en de Rijnvallei

Als u nog geen vakantie heeft geboekt en zin hebt in een gezellige groepsreis die tot in de puntjes is geregeld, dan zijn de reizen van Begonia Tours een goede optie. Neem bijvoorbeeld de 4-daagse reis ‘Het pure Westerwald en de romantische Rijnvallei’. U gaat op reis met een luxe autocar, samen met een leuk reisgezelschap en Nederlandstalige begeleiding. Lees verder voor meer informatie over deze vakantie, de bestemming en de activiteiten.

Duitsland
© Begoniatours.be

De reis
De reis begint in Brussel, waar u en uw medereizigers opstappen in de luxe autocar. De reis van Begonia Tours naar het Westerwald zit boordevol voordelen en leuke activiteiten. Bij de prijs inbegrepen zijn alle toegangsprijzen en excursies, 2 uur kegelen in het hotel en het gebruik van de fitnessruimte en sauna van het hotel. Ook heeft u er halfpension, wat begint met een diner bij aankomst tot en met een ontbijt voor vertrek naar huis. Aangeraden wordt comfortabele schoenen mee te nemen omdat er veel gewandeld zal worden.

De bestemming
Na vertrek vanuit Brussel, rijdt u via Marienstatt en Herborn, om uiteindelijk aan te komen bij het hotel in Oberlahr. Dit kleine plaatsje in de buurt van Bonn heeft maar zo’n 700 inwoners. U verblijft hier in Hotelpark Der Westerwald Treff. Gelegen in een park beschikt dit hotel over een zwembad, tennis- en kegelbaan, Thaise massage en beautybehandelingen. Ook is er een restaurant en een bar. De kamers zijn volledig uitgerust met onder andere een balkon, zithoek, telefoon en flatscreen.

© Begoniatours.be

De activiteiten
Zoals gezegd zit deze vakantie vol met goed geregelde, interessante activiteiten. U zult zich in ieder geval niet vervelen. Een kleine samenvatting van de activiteiten tijdens deze reis. De activiteiten beginnen direct op dag 1, voordat u aankomt in het hotel. Onderweg maakt u een stop bij de voormalige cisterciënzerabdij Marienstatt. Bekijk hier het 14e-eeuwse altaar en de 15e-eeuwse houten beelden. Bij de brouwerij van het klooster kunt u een abdijbiertje proberen. In de namiddag gaat u door naar het romantische, middeleeuwse stadje Herborn. Hier is de markt met het stadhuis uit de renaissance een bezoekje waard. Na afloop vertrekt u naar het hotel in Oberlahr. Dag 2 begint met een bezoek aan het stadje Limburg an der Lahn. Hier bezichtigt u de romaanse dom met fresco’s uit de 13e eeuw en maakt u een wandeling door de stad. Na de lunch is de natuur aan de beurt. Een aangename wandeling in Bad Mariënberg wordt hier afgesloten met een modderbad voor de voeten. Ook ziet u hier de apothekerstuinen met veel geneeskundige planten. De dag eindigt in het stadje Hachenburg, waar u wederom een stadswandeling maakt. Hierna gaat u terug naar het hotel voor het avondmaal. Op dag 3 is de Rijn aan de beurt. In Rüdesheim brengt een kabelbaan u naar het Niederwalddenkmal. Van hieruit wandelt u langs de burchtruïne Rossel, waarna u een prachtig uitzicht heeft op Burg Rheinstein. Hierna gaat u met een stoeltjeslift naar Assmanshausen. Na de lunch is er een boottocht en bezoek in Burg Rheinstein. Tijdens de terugreis naar huis op dag 4 stopt de luxe autocar bij de Hohenzollernbrücke voor een mooi uitzicht over de Rijn. Ook bezoekt u de dom van Keulen. Na de lunch is er ook nog een wandeling langs de Rijnoever. ’s Avonds komt u weer aan in Brussel.

Bekijk alle busreizen