12 dagen natuur, cultuur en geschiedenis in Polen

Een vakantieland waar u misschien niet zo snel aan zult denken, maar dat wel erg veel te bieden heeft, is Polen. Polen ligt niet heel ver van België, het is nog niet ontdekt door het massatoerisme en er is een mooi evenwicht tussen gezellige steden, cultuur en mooie natuur. Ideaal als vakantiebestemming dus. Diederik Reizen organiseert een 12-daagse reis per luxe autocar naar Polen. Als u houdt van groepsreizen die al tot in de puntjes geregeld zijn, is dit iets voor u. Lees snel verder over de bestemming en het programma van deze reis.

Polen
© Diederikreizen.be

De reis
De reis begint vanaf uw opstapplaats in België. De luxe autocar is uitgerust met een toilet, dvd-speler, bar en airco. Via de autowegen van Duitsland bereiken u en uw reisgezelschap de Poolse grens. Onderweg vinden er regelmatig stops plaats voor de lunch en het avondeten. Bij de prijs die u voor deze vakantie betaalt, zit veel inbegrepen. Naast het vervoer en het verblijf in verschillende 3- en 4-sterrenhotels met halfpension, hoort het bijwonen van een exclusief concert van Chopin in Warschau er ook bij. Daarnaast ook een geheel verzorgde lunch op de 4de dag van de reis en rondleidingen en toegang tot alle excursies die vermeld zijn in het programma. Na de terugreis uit Polen wordt u afgezet bij dezelfde opstapplaats als waar de reis begon.

Warschau
© Diederikreizen.be

Het programma
De 12-daagse rondreis door Polen van Diederik Reizen zit vol met gezellige en interessante activiteiten. Hier volgt een kleine samenvatting. Op dag 2 van de reis gaat u naar de stad Gniezno. Hier brengt u een bezoek aan het mooie marktplein en de kathedraal. Hierna vertrekt het gezelschap naar Gdansk, waar u in het hotel ontvangen wordt met een welkomstborrel en een avondmaal. De volgende dag brengt u door in het centrum van Gdansk en Oliwa. Ook hier bezoekt u de kathedraal waar u kunt genieten van een kort concert. Hierna heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld te winkelen en sluit u dag 3 af in het hotel met een avondmaal. Op dag 4 staat er veel op de planning. Het gezelschap komt langs Ilawa met het langste meer van de Mazuren. Ook rijdt u naar Ostroda. In de middag gaat u naar Maldyte voor een boottocht over het Ostro- da-Elblag kanaal. De lunch op de boot is inbegrepen in de prijs. Hierna bezoekt u de grootste burcht van Europa, Malbork. Op dag 5 wordt een stadswandeling gemaakt door Torun, een stad die op de lijst van UNESCO staat. Dag 6 staat compleet in het teken van Warschau. Op dag 7 staat er een bezoek aan een beroemde bedevaartsplaats op de planning en krijgt u de icoon van de zwarte Madonna te zien. Ook dag 8 is erg interessant met een rondleiding in de oude zoutmijnen van Wielicka. De activiteit van dag 9 is het meest indrukwekkend. Op deze dag bezoekt u het concentratiekamp van Auschwitz. Hierna volgt de geboorteplaats van de Poolse Paus. Op dag 10 is de natuur aan de beurt. U bezoekt dan het Pieninski Nationaal Park. Op dag 11 is het bijna tijd om naar huis te gaan, maar eerst stopt u nog even in het mooie stadje Wroclow. Op dag 12 begint de terugreis. Al met al een zeer interessante en leuke reis!

Bekijk alle busreizen